על אהבה לפלדה ואנשי מקצוע שאוהבים את מה שהם עושים

גוטמן מהנדסים: יתרונות וחסרונות של בניה מתקדמת מול בניה קונבנציונלית

איך שיקמנו מבנה פלדה שעבר שריפה ביצירתיות הנדסית
וחסכנו ללקוח שלנו הוצאות מיותרות

קראו לנו לבדוק מבנה שנשרף בגודל 600 מטר רבוע שנמצא במשק פרטי באזור תעשייה של רעננה שהושכר לארגון לקט ישראל.
בהגיענו למקום לביצוע הבדיקה, מצאנו מבנה פלדה שהוקם בשיטת "פורטל פריים portal frame ", חיפוי המבנה נשרף כליל והקירות וגג המבנה נשרפו ופורקו. הלקוח גילה שהשריפה הותירה עיוותים במסגרות הראשיות של המבנה ופנה אלינו לחוות דעת מקצועית בשאלה: האם ניתן לשקם את המבנה, והאם זה כדאי כלכלית.

כבעלי מקצוע מיומנים, ההעדפה שלנו היא תמיד לעבוד עם מה שקיים בשטח. אנחנו שואפים לחסוך בחומר "חדש" על מנת כדי להוריד בעלויות הביצוע ללקוחות שלנו, ולא להוסיף חומרי בנייה שלא לצורך מטעמי אקולוגיה.

קונסטרוקצית פלדה, בדיקה יסודית

בשלב הראשון, ניתרנו את המסגרות המעוותות ובדקנו איזה חלקים מתוכם אפשר לשקם ואיזה צריך לפרק ולבנות חדשות במקומן. לאחר בדיקה יסודית מצאנו שצריך להחליף רק קורה אחת שספגה דפורמציה משמעותית, ואת שאר המסגרות היינו צריכים ליישר. מאחר ויניב הינו בעל ניסיון רב בתחום הפלדה, הוא זיהה שרוי פרודנהיים – מסגר הבית – הוא מסגר מוכשר, בעל ידע נרחב במסגרות מכונות פרט חשוב שאפשר לנו להגיע לפתרון של ייצור מותחנים ייעודיים לקורות שעברו דפורמציה קלה יחסית. כלומר יישור הקורות וחיזוקם (מלבד החלפת קורה אחת) הוא הפתרון הנכון למסגרת המבנה כולו. יחד הגענו לפתרון הנדסי ייחודי שתואם את צרכי המבנה מבלי השקעות מיותרות וכמובן ומעל הכל, חיזוק המבנה כולו ועמידתו בתקנים הנדרשים.

גוטמן מהנדסים: יתרונות וחסרונות של בניה מתקדמת מול בניה קונבנציונלית
גוטמן מהנדסים: יתרונות וחסרונות של בניה מתקדמת מול בניה קונבנציונלית

יניב חישב ותכנן, ורוי בנה מותחנים ייעודיים כדי ליישר את הקורות שהתפתלו בעזרת מוטות הברגה. קורה מועמסת שוקעת במרכז ויש לה נטייה "לברוח" הצידה (הזזה אופקית) או במילים מקצועיות מקבלת שקיעה אנכית וקריסה צידית.
יחד יישרנו את המבנה, הוספנו חיזוקים לאורך כל רכס המבנה כשהמותחנים שימשו למעשה גם כמיישרים לכל קורה וגם כמחזקים לרכס המבנה כולו – במינוח מקצועי נתנו אחזקה צידית במרכז המסגרת.

על ידיי הוספת המותחנים במרכז מסגרת הפורטל הגדלנו את תסבולת הגג ובזכות זאת התאפשר להוסיף עליו גם מערכת חשמל סולרית. כלומר – לא רק שחסכנו ללקוח שלנו בנייה מיותרת, אלא גם מצאנו דרך לחסוך עלויות ולייצר חשמל עצמאית ולהגיע לניצול מקסימאלי בשטח המבנה.

גם במקרה זה, ניסיון השטח ויכולת האבחנה של יניב הניבה תוצאות מצוינות ללקוח ששיקם את המבנה והחזיר אותו לשימוש בזמן קצר עם השקעה כספית מינימלית. כמובן שמאז לקט ישראל חזרו לעבוד איתנו על פרויקטים נוספים.